Arkkitehtuurin valintaryhmässä 6 ollut virhe

DIA-yhteisvalinnan valintalaskenta on kevään 2016 yhteisvalinnan tehty ensimmäistä kertaa Opintopolussa. Valitettavasti arkkitehtuurin hakukohteissa on valintaryhmässä 6 (valinta koepisteiden perusteella) tapahtunut Opintopolussa mallinnusvirhe, jonka johdosta hakijoilla on ensimmäisessä sijoittelussa otettu huomioon valintakokeiden yhteispisteet eli sekä piirustus- ja suunnittelukokeen että matematiikan kokeen pisteet pelkkien piiirustus- ja suunnittelukokeen pisteiden sijaan.

Mallinnus on korjattu Opintopolkuun keskiviikkona 6.7. niin, että hakijat on asetettu paremmuusjärjestykseen piirustus- ja suunnittelukokeen perusteella ja tasapistetilanteessa on otettu huomioon myös arkkitehtuurin matematiikan valintapisteet; jopa 30 hakijalla on saattanut olla hakukohteessa samat pisteet piirustus- ja suunnittelukokeessa, joten tällaisessa tilanteessa matematiikan valintapisteillä on hyvinkin suuri merkitys.

Tämän johdosta 7.7.2016 tehtävän sijoittelun jälkeen arkkitehtuurin hakukohteiden varasijoissa tulee tapahtumaan hyvinkin suuria muutoksia sekä niin, että hakijat putoavan alemmille varasijoille, mutta myös toiseen suuntaan. Ensimmäisessä sijoittelussa hyväksytyt hakijat ovat kuitenkin samat hakijat, jotka ovat nyt tehdyn korjauksenkin jälkeen hyväksyttyjä. Tehty korjaus ei tule vaikuttamaan valintaryhmässä 6 jo hyväksyttyjen hakijoiden tilanteeseen.

DIA-yhteisvalinnan koordinaatio pahoittelee tapahtunutta. Mahdolliset lisäkysymykset voi lähettää osoitteeseen hakijapalvelut@aalto.fi